Sajam “Hortikultura” i izložba “Darovi prirode” od 29. marta

Specijalizovane sajamske manifestacije, 17. međunarodni sajam cveća “Hortikultura” i 15. izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode”, biće održane na Beogradskom sajmu u novom terminu, od 29. marta do 1. aprila, najavljno je na današnjoj konferenciji za štampu.

Svoje proizvode iz oblasti gajenja cveća, uređenja vrtova i bašta, parkova i šuma i prirodnih lekovitih proizvoda i meda predstaviće više od 80 domaćih i inostranih izlagača. Povećano je interesovanje inostranih izlagača iz Begije i Mađarske, a prvi put će se pojaviti proizvođači iz Grčke.

Sajmovi će pružiti nova saznanja i novine u oblasti uređenja sopstvenih zelenih oaza u gradskim i seoskim sredinama. “Hortikultura” obuhvata nekoliko robnih grupa - sadni materijal, seme, dekorativne biljke, proizvodnju i preradu voća i povrća, uređenje enterijera, zalivne sisteme, plastenike, mehanizaciju i sredstva za prehranjivanje i zaštitu.

Sadržaj Sajma “Darovi prirode” je lekovito i začinsko bilje kao i proizvodi od meda, koji se sve više primenjuju u svakodnevnom životu, što predstavlja podsticaj za biznis u ovoj oblasti.

Izvor: Blic

Podeli